De kans is groot dat je hem hebt leren kennen op kantoor of dat gezamenlijke vrienden jullie aan elkaar voorgesteld hebben. Hij is meestal te schuchter om zelf op de proppen te komen. Wanneer je door hem uitgevraagd wordt, moet je niet vrezen (of verwachten?) dat hij stiekem onder tafel aan je zit te friemelen. Seksuele voorstellen zijn voor hem totaal uit den boze, je zal dan ook wat geduld moeten opbrengen. Uiteindelijk zal het er ooit wel eens moeten van komen, dat beseft hij wel, maar alleen dan als hij er klaar voor is. Punctueel als hij is, kan je beter alles op voorhand bespreken en plannen. Als hij de eerste keer bij je overnacht, zal hij op alles voorzien zijn. Uitgerust met pyjama, scheermachine, tandenborstel, verse sokken en ondergoed staat hij bij je op de stoep.

Seks bedrijft hij heel methodisch, precies zoals het in het boekje beschreven staat. Hij weet hoe het vrouwelijk lichaam functioneert, hij kent de erogene zones, hij weet hoe hij jou kan prikkelen, dat heeft hij allemaal geleerd in zijn boek over seksuele voorlichting. Met zijn fijngevoelige aanleg heeft hij er geen moeite mee die theorie in praktijk om te zetten. In seksualiteit stelt hij het genot van de partner voorop. Hij zal zijn uiterste best doen om jou een schitterend orgasme te bezorgen, dat is zijn grootste genot. Agressieve vrouwen kunnen deze dienstbaarheid uitbuiten om alles te verkrijgen wat ze maar wensen. Op seksueel vlak kan je de Maagd-man niet echt een gloeiende vulkaan noemen, hij brengt het allemaal op een vrij esthetische en geciviliseerde wijze. Grote imaginatie en verterende passie zullen er niet aan te pas komen. Alles wordt ook heel clean gehouden: geen kleverige en abnormale toestanden!

Voor de Maagd-man is de buikstreek een belangrijke erogene zone. Alleen al met je nagels de huid van zijn buik bewerken is al voldoende om hem een erectie te bezorgen. Sommige Maagd-mannen zijn vrij ongeïnteresseerd in seks en kunnen jarenlang in een relatie leven zonder dat er iets gebeurt. In dit geval verschrompelt het mannelijk lid wegens gebrek aan training en wordt het uiteindelijk waardeloos.