De Maagd is een beweeglijk teken en is vaak geobsedeerd door zijn werk. Hij is zeer perfectionistisch aangelegd, analytisch en kritisch en heeft een enorm plichtsbesef.

 
Geen verrassingen
Wat de liefde betreft is de Maagd heel onzeker en kan hij wel een helpend handje gebruiken. Pak het slim aan en adviseer hem in de liefde. De Maagd-man houdt niet van het onbekende. Onvoorspelbare en onverwachte dingen zijn dan ook niet aan hem besteed. Geef hem zo veel mogelijk inzicht in wat jij verwacht en wat hij kan verwachten. Probeer nooit zijn kritische kijk op dingen en zijn hypochondrische aanleg te veroordelen. 

Superschoon
De Maagd man houdt wel van frisruikende en schone types. Besteed op dat gebied gerust wat extra aandacht aan jezelf. Een extra douchebeurt en wat extra deodorant kunnen nooit kwaad als je de Maagd wilt verleiden. Nodig je hem thuis uit, zorg dan voor een opgeruimd, fris ruikend en schoon huis.
Een Maagd houdt net als iedereen van kadootjes, maar overdrijf het niet. Geef niet te veel geld uit en koop liever iets nuttigs. De Maagd-man zal het anders snel zonde van het geld vinden.

Geen koele kikker
Zo op het eerste gezicht lijkt de Maagd misschien een koele kikker. Maar dat is een vertekend beeld. Het kan zeker wel een sensuele man zijn als je door de buitenste lagen heenprikt. Vergeet niet dat je eerst een geestelijk contact met de Maagd moet ontwikkelen voordat je aan lichamelijk contact

Erogene zone
De erogene zone van de Maagd is zijn huid, vingers en voeten.