22 November TEM 21 December

En zeker omdat ik een Boogschutter vrouw ben!!!


Als vuurteken is de boogschutter enthousiast en ondernemend. In het leven heeft dit teken een doel nodig. Dit doel moet hij voortdurend voor ogen kunnen houden om zijn acties hierop af te stemmen. De Boogschutter is idealistisch, rusteloos en altijd zoekende. Hij wil het hoe en waarom van de dingen kennen en vindt het ook aangenaam zijn kennis te delen met anderen.

De boogschutter is spiritueel, impulsief, eerlijk en zweverig. Realiteit is niet zijn sterkste kant. Voor dit teken zijn rechtvaardigheid en vrijheid belangrijke basisprincipes. De boogschutter zet zich eveneens in voor het goede doel. Hij wil de wereld verbeteren en ook de natuur ligt hem nauw aan het hart. Omdat dit teken van het pure houdt, kan hij de waarde van de natuur goed inschatten.

Geld is zeker geen drijfveer in het leven van de boogschutter. Maar hij wil wel eerlijk betaald worden voor zijn werk. 

Hij vindt het leuk om vreemde culturen te leren kennen en maakt reizen in functie van zijn nieuwsgierigheid. De boogschutter vindt het trouwens fijn te vertellen over zijn ervaringen. Dit teken kan ook omschreven worden als sociaal en hulpvaardig. Mensen genezen is slechts één van de manieren waarop dit tot uiting komt.


DE BOOGSCHUTTER ALS PARTNER
De boogschutter vindt het aangenaam om dingen samen met zijn partner te doen maar hij heeft toch graag wat ruimte voor zichzelf. Hij verdraagt geen controle of jaloezie. Dit werkt verstikkend. Een goed gesprek kunnen voeren met de partner is belangrijk. Ook een discussie hoort erbij. Uitwisseling van informatie is immers noodzakelijk. Bij de boogschutter past een wederhelft die meer praktisch is aangelegd. Hij wil samen reizen maken en samen groeien.

DE BOOGSCHUTTER-MAN
Wie de boogschutter-man wil bereiken, zal zich een weg moeten banen door de vele mensen die hem omringen. Deze man gaat op zoek naar relaties die niet-bindend zijn. Ook aan familiebanden hecht hij zeer weinig belang. Het is immers niet omdat iemand bloedverwant is, dat je ook van hem moet houden!


DE BOOGSCHUTTER VROUW
De boogschutter-vrouw is eerlijk. Ze zal steeds rechtuit zeggen waar het op staat. Ze kan een situatie inschatten hoe deze in de realiteit is. Deze vrouw houdt niet van bevelen. Als haar partner iets van haar gedaan wil krijgen, zal deze er haar om moeten vragen. De boogschutter-vrouw weet in ieder gezelschap de juiste stemming erin te krijgen. Onafhankelijkheid en zelfstandigheid vindt ze zeer belangrijk en wil ze ook ten alle tijden behouden. Kan haar partner haar dit garanderen, dan geeft deze vrouw haar liefde en trouw in de plaats.

GELUKSTENEN 
Amethyst, Blauwe saffier, Lapis-Lazuli of Turkoois.

STENEN VOOR DE ZWAKKE KANTEN VAN DE BOOGSCHUTTER
Bergkristal, granaat, jaspis, tijgeroog.