BOOGSCHUTTER VROUW

Omdat ik een Boogschutter ben... en ook een vrouw... hierbij alles dat je zou willen weten ervan:

Mensen kijken al vroeg naar het Boogschutter-meisje. Haar levendige aard maakt indruk. Ze is veel te temperamentvol om babyspek te krijgen. De overgrote meerderheid van de Boogschutter-vrouwen gaat door het leven met een figuur als dat van een mannequin. Zij kleden zich graag naar de laatste mode, maar zien er ook in trekkerskleding of in een vale spijkerbroek betoverend uit.

Ze houden van de natuur en van mooie plekjes.
Wie echter gelooft dat de Boogschutter-vrouw een onschuldig bloedje is, vergist zich geweldig. Reeds als jong ding kan zij in gezelschappen schitteren: zij is zeker geen muurbloempje!
Ze discussieert graag over onderwerpen waar ze iets van begrijpt. Dan staat haar kwebbeltje niet stil. Maar ze kan net zo goed ook zwijgen en op het goede ogenblik de juiste vragen of antwoorden paraat hebben.
Als een Boogschutter-vrouw iets als juist beschouwt, wijkt ze geen centimeter van haar mening af. Ook al wisselen haar idealen mettertijd, zij zal altijd daaraan vasthouden waarop ze op dat moment gefixeerd is.
Zij is een heel eigenzinnig persoontje dat niet graag naar het advies van anderen luistert, maar zichzelf
een mening wil vormen. Sommige Boogschutter-vrouwen gelden als oppervlakkig, omdat zij heel moeilijk over wat dan ook een beslissing kunnen nemen.

Ze huilen nooit om wat voorbij is. Hun temperament laat hen vergeten wat er ooit was. Ze leven in het heden en denken nauwelijks over de toekomst na. Het verleden is voor hen hooguit een mooie herinnering - meer niet.

Liefde en seks
Als sommige Boogschutter-vrouwen doen alsof ze geen vlieg kwaad kunnen doen, is dat vaak een onderdeel van hun strategie. Als de begeerte hen te pakken heeft, kent hun hartstocht absoluut helemaal geen grenzen.
De Boogschutter-vrouw is een kunstenares in de liefde, wat de man tot grote activiteit kan opzwepen. Ze neemt het weliswaar met de liefde niet al te ernstig, maar is er al uit puur eiegnbelang zo met haar aandacht bij, dat het een waar genoegen is. Met een man die liever nog wil uitstellen waar zij al heel snel aan toe is, gaat ze zich vervelen, zodat haar lust overgaat. Ook al flirt ze graag uitgebreid, een lang voorspel is voor haar een gruwel. Als de Boogschutter-vrouw door hartstoch is gegrepen, heeft ze beslist niet het stijlvolle hemelbed nodig, waarnaar andere gevoelige dames verlangen.

Verborgen plaatsjes in de natuur zijn voor haar ook prima en in geval van nood ook de achterbank van een bijzonder chique auto. Maar ze dringt bijna nooit aan 1 of andere willekeurige meneer X op. Boogschutter-vrouwen zijn kieskeurig en hebben, wat mannen betreft, een exquise smaak. Bovendien bestaat voor hen alleen het gevaar dat zij teveel op uiterlijk letten en niet zien dat menige playboy alleen maar met hen
zou willen spelen. En zo doet dit hartverkwikkende wezen ook weleens al te droevige ervaringen op.
De Boogschutter-vrouw is niet perse tuk op seks. Ze kan, als ze de juiste man niet bij de hand heeft, een hele tijd afzien van seksspelletjes. Heeft ze echter een partner gevonden die haar opwindt, dan zal ze plezier aan de zaak beleven. Daarbij kan het haar niets schelen of haar partner wel aan zijn trekken komt. Dat klinkt misschien een beetje gevoelloos, maar van haar kant is dat volkomen realistisch gedacht: alleen goede mannen sturen bij de Boogschutter-vrouw niet op hun eigen hoogtepunt aan.

Zij heeft beslist een soort natuurlijke begaafdheid voor seks. Bovendien is ze zeer weetgierig en erop uit altijd iets nieuws te leren. Toch blijft ze menig man een raadsel. Ze kan van het ene ogenblik op het andere van onderwerp wisselen en afbreken wat zo hoopvol begon. De stemmingen van een Boogschutter-vrouw zijn wisselend als het weer. Menigeen bleef bij haar geheel onverhoopt in de regen staan.

Relaties
Voor menig man is het Boogschutter-meisje echt een snoepje met wie men gemakkelijk een flirt kan aanknopen. Als iemand haar bevalt, laat ze zich graag door hem uitnodigen. Maar de man met wie ze het probeert moet uithoudingsvermogen hebben op lange wandelingen door bloeiende tuinen en bij inspannende trektochten door berg en dal. Zij wil van alles met volle teugen genieten, ook van de lange nachten in de disco, waar zij met de beentjes van de vloer gaat tot de kelners de stoelen op de tafels zetten. Wie daarvan moe wordt, is echt niet het juiste type voor de Boogschutter-vrouw. Zij heeft iets tegen beperking van haar persoonlijke vrijheid. Daarom moet degene die naar haar gunst dingt, zeker niet direct met de deur in huis vallen en haar een aanzoek doen.

Zij geeft niet om mannen die op verzegeld papier vastgelegd zouden willen hebben wat zij ook zonder dwang graag zou geven. Bovendien beschikt zij over een gezonde dosis scepsis als een man haar eeuwige trouw zweert. Alleen al daarom verslijt menige Boogschutter-vrouw een aanzienelijk aantal aanbidders van wie het een komen en gaan is. Ze ziet er geen been in om van man te wisselen, als haar om de 1 of andere reden een andere net zo goed, of zelfs beter, bevalt. Geluk bij deze vrolijke vrouw heeft iemand die goed gebekt is, een pittig gesprek weet te voeren, of die haar meeneemt op reis. Op vakantie aan verre stranden ontdooit ze, in zwoele nachten gaat ze ervandoor.

Boogschutter-vrouwen kunnen gehoorzame echtgenotes zijn, als ze de begrijpende man gevonden hebben die hun beslist niet te hoog opgeschroefde wensen vervult. Mogelijk blijven ze ook trouw zonder rouwboekje. Ondanks het innnige samenzijn willen ze er toch van tijd tot tijd tussenuit, om zo te zeggen vakantie van het eigen Ik te nemen. Gesscheiden vakanties werken op hen soms als een soort verjongingskuur, wat later de vaste verhouding ten goede komt. Zij moeten gewoon van tijd tot tijd afstand kunnen nemen - ook van de man van wie ze echt houden. Desondanks is de Boogschutter-vrouw nooit een moeilijk type. In een gelukkig huwelijk bloeit de dierbare vrouw zichtbaar open. Haar zonnige natuur laat haar liefdevolle man zelfs haar tijdelijke kuren vergeten. Hij zal het geluk aan haar zijde leren kennen.

Wie past bij haar?
Hoewel de Boogschutter-vrouw in haar leven menig liefdessprookje beleeft, blijft ze altijd met haar voeten op de grond staan. Het zijn de individualisten uit de Dierenriem die haar in vuur en vlam kunnen zetten als de bliksem.

Ten eerste is dat de Leeuw-man. Hij houdt van haar hemelbestormend karakter en van haar enthousiasme voor vrolijke spelletjes. En omdat hij weet dat hij een snoezig persoontje aan zijn zijde heeft, heeft hij ook iets om mee voor de dag te komen. De Boogschutter-vrouw houdt vooral van royaliteit. Als hij het nodige kleingeld heeft, helpt zij hem graag het erdoor te jagen.

Echt vurig gaat het er ook aan toe in der verbinding met de Ram-man. Hem amuseren de capriolen van zijn Boogschutter-vrouw en het feit dat ze altijd klaarstaat in vrolijke uurtjes. Hij bewondert haar streven naar harmonie, maar zet daar soms zijn eigenwijsheid tegenover, wat, onder bepaalde omstandigheden,
de Boogschutter-vrouw die zich anders goed kan aanpassen, uit haar hol jaagt. En dan barst er een flinke ruzie los in deze op zichzelf zo gelukkige en harmonische verbinding.

Harmonischer, zij het misschien minder temperamentvol, gaat het er in een verhouding tussen de Boogschutter-vrouw en een Weegschaal- of een Stier-man aan toe. Met de Weegschaal heeft zij veel interesses gemeen, maar zij blijven misschien te veel aan de oppervlakten graven en graven daarom niet al te diep.

Toch zou de Boogschutter-vrouw met dit type gelukkiger kunnen worden dan met een Stier-man, die weliswaar ook erg veel gevoel voor harmonie heeft, maar met zijn jaloezie de Boogschutter-vrouw tijdelijk verjaagt. Maar met goede wil van beide kanten kan de verbinding goed standhouden.

Dat kan men nauwelijks zeggen over haar verbintenis met een Kreeft en nog veel minder over die met een Maagd- of een Steenbok-man. Deze zullen onder bepaalde omstandigheden de levendige aard van de Boogschutter-vrouw willen intomen, die zeker niet altijd het streven van deze 3 types naar absolute zekerheid in alle situaties zal goedpraten. De verhouding met een Boogschutter-vrouw moet nu eenmaal niet rustig voortkabbelen, maar onstuimig parelen als een ruisende bergbeek.

Een Vissen-man daarentegen legt veel gevoel aan de dag. Hij komt de hemelwaarts strevende Boogschutter-vrouw tegemoet, die huiverend van gelukzaligheid bij hem zal smelten. Omdat zij de Vissen met veel temperament ook op zakelijke gebied tot topprestaties kan prikkelen, staat niets de welstand en het geluk in deze door Jupiter begunstigde verbinding in de weg.

Zij waardeert ook de absolute vrijheidsdrang van de Waterman, die haar ten alle tijde de ruimte zal geven die zij in het leven wenst te hebben. In een huwelijk tussen deze beide tekens zal; kameraadschap zeer belangrijk zijn. Ondanks tijdelijke echtscheidingen die het werk soms met zich meebrengt, vinden Waterman en Boogschutter elkaar steeds weer.

Wat de verbinding met een Schorpioen-man in de weg staat, is dat hij de Boogschutter-vrouw met huid en haar zou willen bezitten en er jaloers voor waakt, dat zij niet haar eigen gang gaat.

En wat de Tweelingen en Boogschutter-man aangaat, die hebben weliswaar dezelfde kijk op het leven als de Boogschutter-vrouw, maar of dat voldoende is om een leven lang samen gelukkig te zijn, moet eerst nog blijken. Een verhouding met een van beide types zou maar al te gemakkelijk kunnen stuklopen op de wispelturigheid aan beide kanten.

JAAR VAN DE OS (BUFFEL)

... en ja... dit is MIJN jaar want ik ben een OS!


19 feb 1901 - 7 feb 1902 METAAL-OS Jupiter in Steenbok
6 feb 1913 - 25 jan 1914 WATER-OS Jupiter in Steenbok
25 jan 1925 - 12 feb 1926 HOUT-OS Jupiter in Steenbok
11 feb 1937 - 30 jan 1938 VUUR-OS Jupiter in Steenbok
29 jan 1949- 15 feb 1950 AARDE-OS Jupiter in Waterman/Steenbok
15 feb 1961 - 4 feb 1962 METAAL-OS Jupiter in Waterman
2 feb 1973 - 22 jan 1974 WATER-OS Jupiter in Waterman
20 feb 1985 - 8 feb 1986 HOUT-OS Jupiter in Waterman
7 feb 1997 - 27 jan 1998 VUUR-OS Jupiter in Waterman


De Os werkt hard en is vasthoudend: eenmaal begonnen houden ze een klus langer vol dan wie dan ook. Ze geloven in zichzelf maar hebben de neiging om alles in twee klassen in te delen, zonder enige nuancering: gewoon goed of gewoon slecht. Simpel en eenvoudig dus. Ze hebben wel een hoge standaard en kunnen streng oordelen. De Os is geen feestvierder en ook niet zo sociaal, ze zijn nogal rustig en soms traag van aard. Ze reflecteren veel maar als ze kwaad zijn kunnen ze heel impulsief zijn. Het is beter een Os niet in de wielen te rijden.


Ze hebben opmerkelijke geheugens en is prima in zaken. Ze kunnen wel koppig en dogmatisch zijn. Ook merken ze wel eens dat mensen in hun nabije omgeving hen eigenlijk niet begrijpen. Toch blijven ze geduldig, verantwoordelijk en loyaal. Ze zijn zelden jaloers, maar trouw, conservatief en georiënteerd op de familie. Ze hebben veel gezond verstand en staan met beide benen stevig op de grond. Zekerheid is heel belangrijk voor hen.

Relaties:
Met de Rat kunnen ze een heel stabiele relatie hebben. En met een andere Os is het een enorm conservatief gedoe, maar ze zijn heel beschermend voor elkaar. Met de Slang kan de relatie heel goed zijn, en met een Aap is het ook niet slecht: ze kunnen goed met elkaar overweg en de relatie is stabiel. Met de Haan is er veel geluk. Met de Hond is het moeilijk maar niet echt onmogelijk. Met het Varken is het de moeite waard het te proberen. Maar met de Tijger: begin daar maar nooit aan, dat werkt nooit en te nimmer. Met het Konijn zou het wel kunnen werken. Met de Draak: jullie zouden constant aan het vechten zijn, dus nee. Met het Paard werkt het zeker niet en met de Geit waarschijnlijk niet.

Februari is de beste maand voor de Os en jullie tijd van de dag of liever nacht is tussen 1 en 3 uur in de ochtend. De richting van de Os is noord-noordoost, en jullie kleur is violet.